Afternoon Tea
Feb
23
3:00 PM15:00

Afternoon Tea

Afternoon Tea Lanna Bokcafe.jpg
 

Bakgrunden

Det sägs att det var Anna, Hertiginna av Bedford som uppfann denna underbara tradition.

I början på 1800-talet åt man enorma middagar sent på kvällen. Hertiginnan var hungrig redan på eftermiddagen, så för att inte svimma såg hon till att det serverades en lättare måltid då. Den bestod av Darjeeling, hertiginnans favorit-te, samt kakor och sandwiches.

Varmt Välkomna till oss !

Kom, träffas och trivs över ett Afternoon Tea med sandwiches, scones och fina bakverk. Lemoncurd, clotted cream och olika marmelader är givna tillbehör vilka toppas av bärmix samt en liten smoothie.

Välj bland våra fina teer. Varför inte starta med ett glass ”bubbel”  (sparkling) eller Champagne. Det medför att bakverken smakar ännu godare

Pris

Som standard med Tea / Kaffe 295:-

Bubblande Afternoon Tea med ett glas Cremant 370:-

Sparkling Afternoon Tea med ett glas Champagne 425:-

Boka plats genom SMS till 076 896 9978, swisha till 123 050 4175 och   avvakta bekräftelse. Ring om alternativ betalning i förskott.

View Event →
Vinprovning & Mat
Mar
15
7:00 PM19:00

Vinprovning & Mat

Vi är återigen stolta att kunna presentera ett ”unikt !” urval av viner från den katalanska delen av Frankrike.

Detta tillsammans med vinimportörer Pär Johansson och Anders Hedman från firma ”Old Road and Friends”.

Vinerna har odlats i området Roussilion/Languedoc som gränsar till Spanien, vid Pyreneernas fot. En av odlarna ”Trilles”, har begränsade arealer så skörden av de olika vinerna kan räknas i enbart några tusental flaskor varje år. Detta tillsammans med den noggrannhet och omsorg som odlaren lagt ned i sin vintillverkning motiverar benämningen ”unikt” och att tillfället att prova dessa viner helt enkelt måste tas till vara.

Vi provar 5 underbara viner som ackompanjeras med tilltugg vilka är typiska från regionen. Det blir lite mer än bara ”smuttar” och ”snittar” så kom inte med mätta magar.

Priset är 595:-/person som betalas i samband med bokningen.

Lämpligen med Swish: 123 050 4175. Ange ”Vin&Mat15mars” som meddelande. Avvakta sedan vår bekräftelse som kommervia SMS. Vänligen ring om andra betalningsalternativ.

Pär och Anders guidar oss igenom provningen och berättar om vinerna. Vi visar bilder från detta fantastiska hörn av Frankrike och hoppas att ni kommer att få med er ett ökat intresse för områdets historia, dess kulinariska specialiteter och inte minst dess unika viner, av absolut högsta kvalitet.

View Event →