Lanna Bokcafé
Cart 0

Restaurang.Café.Butik

Familjedriven restaurang med svensk husmanskost och lokala produkter

 

1.jpg

Öppettider: Tisdag 11.30-14.00, Onsdag 11.30-18.00, Torsdag 11.30-20.00, Lördag 11.30-16.00


Bakgrund

Då vi köpte huset i Lanna för mer än tio år sedan sökte vi en fastighet lämplig både för boende och verksamhet. Maritha som är utbildad möbeldesigner ville ha en verkstad för att sätta sina ambitioner på plats. Sedan var det förstås bra om det passade för oss som blivande pensionärer tillsammans hunden Maximus som också börjat komma till åren.

För några år sedan bestämde vi oss för att öppna en bokhandel där det serverades en kopp kaffe eller två till de lokala kunderna. Spola fram några år och bokhandeln är nu ett Bokcafé där det serveras alla möjliga kakor, tårtor och glass tillsammans med det egenrostade LannaBruk Kaffet. I anslutning till cafét finns även en presentbutik. 

Sedan våren 2018 så har vi även ett fullutrustat restaurangkök och serverar både Lunch- och A la Carte Meny. I och med att vi har alkoholtillstånd så är nästa stora projekt att bygga om i butiken och skapa en bar där våra kunder kan avnjuta ett glas vin eller en kall öl. 

Mats, Alexander och Maritha Röstlund välkomnar dig till Lanna Bokcafé

Mats, Alexander och Maritha Röstlund välkomnar dig till Lanna Bokcafé

 
Helt underbart ställe med jättegod mat och service.
Kan starkt rekommenderas!!
— Kund (recension Google)
 
Sallad Parmaskinka med pinjenötter.jpg
Kaffe och semla.jpg

Hemlagade bakverk och eget kaffe

bokcafét

Laxsallad.jpg

svensk husmanskost och lokala produkter

restaurangen

Presentartiklar 8.jpg

Böcker, presenter och lokala produkter

Presentbutik

 
Underbart! Gourmet och lyx på landet.
— En av våra nöjda kunder
 
Tårta grädd.jpg

våra events

Vi anordnar flera olika typer av evenemang under året. Några av våra mest populära evenemang kan ni se nedanför, men gå gärna till sidan för dessa för att se fler kul och annorlunda upplevelser.

Grill T Ben stek.jpg

grillkväll

Grillkväll på olika teman och ingredienser. Vi grillar allt från helstekt fläskkarre och revbensspjäll till Fisk och Skaldjur samt olika grönsaker. Lär dig från en grillmästare och visa dina kompisar vilken expert du blivit på att grilla!

Skaldjursbåt i cafet 2.jpg

skaldjurskväll

Vårt absolut mest populära event, med pinfärska skaldjur från Västkusten och insjökräftor från Hjälmaren. Ät så mycket du bara kan tillsammans med våra speciellt utvalda viner, eller tillsammans med en öl eller snaps!

Vin och Chokladprovning.png

vin och chokladprovning

Vad kan vara bättre än prova en massa choklad tillsammans med ett stort urval av olika typer av viner? Vi provsmakar choklad från olika länder och av varierande karaktär. Ibland så dricker vi vin till chokladen men andra dryckesslag förekommer också.